Julkkikset

Menestyskirjailija Salla Simukka on kokenut vuosien varrella muodonmuutoksen – katso kuvista, miten erilainen hiustyyli vaikuttaa: ”Voisin vaikka ajaa pääni kaljuksi”

Salla Simukan ulkonäkö on muuttunut melkoisesti vuosien varrella. Hänestä aikuinenkin voi leikitellä ulkomuodollaan.

Teksti:
Miia Siistonen
Kuvat:
Sampo Korhonen, Salla Kotialbumi

- Kyllä aikuisenkin pitää saada kokeilla ja leikitellä ulkomuodollaan.

Salla Simukan ulkonäkö on muuttunut melkoisesti vuosien varrella. Hänestä aikuinenkin voi leikitellä ulkomuodollaan.

Kun Salla Simukan menestyskirjasarjan, Lumikki-trilogian, ensimmäinen osa ilmestyi 2013, kirjailijalla oli vaaleahkot puolipitkät hiukset, ohuet silmälasinsangat ja kevyesti meikkiä. Nyt, yhdeksän vuotta myöhemmin, tukka on liki musta ja korvan päältä siili, pokat ovat vahvat ja huulissa tummaa punaa.

Mitä tässä välissä oikein on tapahtunut?

– Uskon siihen, että kaikissa ihmisissä on monia puolia, jotka pääsevät esiin eri aikoina. En ajattele, että näytän nyt enemmän itseltäni kuin vuonna 2011. Näytin silloin siltä kuin minusta tuolloin tuntui. En tiedä, onko nykyinen tyylini pysyvämpi kuin aikaisemmat.

Nuorempana Salla Simukkaa eivät ulkonäköasiat juuri kiinnostaneet. Teininä hänellä oli keskiruskea polkkatukka, jonka hän lukiossa antoi kasvaa pitkäksi. Opiskeluajan jälkeen hiukset alkoivat lyhentyä.

– Kun tämä sivusiilitrendi tuli, mietin, sopisiko se minulle ja päätin kokeilla. Hiukset ovat kuitenkin vain hiuksia. Voisin ajaa pääni vaikka kaljuksi, jos siltä tuntuu.

Salla Simukka: Ulkoasu on viesti

Salla Simukan mielestä ihmisen perusolemus on fluidi, muuntautuvainen. Ei ole mitään tiettyä ikää, jolloin ihmisen täytyy löytää ns. oma tyylinsä.

– Kyllä aikuisenkin pitää saada kokeilla ja leikitellä ulkomuodollaan.

Ulkoasu on viesti. Lähikauppaan Salla voi poiketa hyvinkin arkisissa vetimissä, mutta esiintymistilaisuuksiin hän miettii asunsa tarkoin. Silloin hän pukeutuu kirjailijaksi.

– Olemukseni kertoo, että en ole paikalla siviilihenkilönä, vaan yleisöä varten. Kouluvierailuilla nuorten on helpompi lähestyä minua, kun he voivat kommentoida tukkaani, kenkiäni tai korujani, Salla Simukka sanoo.

Lue lisää: 

Menestyskirjailija Salla Simukalle yksin oleminen on elinehto: ”Tiedän voivani hyvin silloin, kun minulla on tarpeeksi omaa tilaa” 

Kirjailija Kjell Westö on oppinut elämään herkkyytensä kanssa: ”Vahvana ja tyynenä pysyminen on minulle haaste”

X