Ilon hetki: 3-vuotiaan ongelmanratkaisua

3-vuotiaan ongelmanratkaisukyvyille olisi varmasti kysyntää millä tahansa työpaikalla. Vai mitä sanotte tästä: Lapsi haluaa pitää leikkipiknikit terassilla. Vaan mikä neuvoksi, kun kaikki tarvikkeet ovat huoneessa, jossa 1-vuotias nukkuu juuri päiväuniaan? Moni aikuinen luovuttaisi tässä vaiheessa. Mutta ei 3-vuotias.

Hän laittaa oman lastenpöytänsä ja tuolit siihen terassille ja tuoleihin tietty pehmusteet. Sitten hän ottaa, mitä on ja täydentää kattausta hieman äidin keittiötarvikkeilla ja muutamalla Marimekon vaasilla. Eihän lopputulos tietysti ihan sama ole kuin omilla pikku leikkiastioilla tulisi, mutta aikas hieno kuitenkin, vai mitä?

eväsretki1

Juuri, kun kaikki on viritettynä viimeisen päälle vuoden piknikkiä varten, kuinka ollakaan alkaa sataa. Ja äiti hösyää kaikki tavarat (ja pyykit) sisään kastumasta.

Tylsää, mutta ei syytä vaipua masennukseen: keittiöstä löytyy tuoreita mansikoita ja äiti vatkaa kermavaahtoa!

eväsretki2

1-vuotiaskin herää ja ottaa hetkestä vaarin. Ei väliä, vaikka mansikat ovat liian isoja syötäviksi lusikalla. Kouralla saa ihan hyvin.

eväsretki3

Siinäpä mallia meille aikuisillekin: otetaan mitä on ja tehdään siitä vuoden parhaat kekkerit. Ei anneta muuttuneiden olosuhteiden latistaa tunnelmaa. Annetaan hetken viedä ja nautitaan!

Katja

Kommentointi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *