Ilon hetki: Toiveista totta

Toiveet ja unelmat ovat olleet viime aikoina kovasti puheenaiheena eri ihmisten kanssa.
Hiljattain naimisiin mennyt ystäväni unelmoi lapsista. Joku toinen toivoisi kovasti matkoja, puutarhaa tai hoikempaa vartaloa. Mutta toiveet voivat olla myös arkipäiväisempiä.

kirjan kansikuva

Sairaalassa oleva ystäväni on tänään toivonut saavansa mausteista ruokaa. Yksi luonani vieraillut puolestaan toivoi, että hänen maljakkoon laittamansa kukka jaksaisi avata nuppunsa hänen lähdettyäänkin. Arkipäivän toiveet ovat mielestäni aivan yhtä tärkeitä kuin ns. ”suuret unelmat” sillä loppujen lopuksi: elämä muodostuu pienistä hetkistä, ja noiden hetkien laadusta riippuu pitkälti se, kuinka onnellisia olemme. Kuinka siis tehdä toiveista totta?

Luin lapsilleni kirjaa ”Kun toiveista tulee totta” (kirj. Hiawyn Oram ja Vanessa Cabban).

Kirjassa päähenkilökissat Tinja ja Topi laittavat silmät kiinni ja kuvittelevat mielessään toiveensa: Tinja toivoo tanssikenkiä ja -mekkoa ja Topi laivaa, jolla päästä katsomaan maailmaa. Kun he avaavat silmänsä, he aluksi pettyvät, koska eivät näekään toiveitansa heti toteutuneena. Mutta, hetken päästä he näkevät Romu-Roopen, jonka toive puolestaan on päästä eroon mukanaan kantamistaan tavaroista. Näistä tavaroista Topi ja Tinja löytävätkin  mahdollisuuden toteuttaa omat toiveensa.

Kirjan sivu

Jos ei koskaan toivo mitään, ei varmasti myöskään saa mitään. Ja kun toivoo tarpeeksi kovasti, toivotut asiat varmasti tapahtuvat, mutta eivät aina välttämättä sillä tavalla kuin olimme ajatelleet. Juttu onkin siinä, että esitettyämme toiveen, meidän täytyy myös huomata mahdollisuus sen toteutumiseen ja alkaa itse toteuttaa toivettamme. Jos Tinja ja Topi olisivat jääneet odottelemaan valmista laivaa ja tanssimekkoa, he eivät ehkä koskaan olisi saaneet niitä.

mausteista ruokaa

 Nuppu avautui ja kuvasin sen. Valmistin tex-mex-ruokaa ystävälleni. Tänään siis ainakin kaksi toivetta toteutuu! Ja samalla toteutuu kenties yksi minunkin toiveistani: tuoda iloa jolle kulle.

Kukka

Mikä on sinun toiveesi juuri nyt? Kuinka teet siitä totta?

Katja

Kommentointi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *