Mainos

Kotilieden lukijamatka: Adventtiaikaa Böömissä ja Baijerissa 3.-7.12.2012

Tunnelmalliset joulutorit huumaavine tuoksuineen ja herkkukojuineen houkuttelevat maistelemaan paikallisia herkkuja ja historialliset kaupungit on puettu jouluun.

Praha

Alustava matkaohjelma

Maanantai 3.12.

Klo 09:35 Finnairin suora reittilento lähtee Helsingistä Prahaan.
Klo 10:45 Saavumme Prahaan.

Lentokentän tuloaulassa on suomenkielinen oppaamme vastassa ryhmää. Lähdemme suoraan lentokentältä kaupunkikiertoajelulle, jonka jälkeen tutustumme Vanhaan kaupunkiin kävellen. Aloitamme 1300-luvulla perustetusta Uudesta kaupungista. Václavin aukiolta matka jatkuu Unescon suojelemalle Vanhankaupungin aukiolle, jossa näemme raatihuoneen tornin kuuluisan astrologisen kellon luurankoineen ja pienine nukkeineen. Aukion laidalla sijaitsee kaunis Týnin barokkikirkko, Jan Hussin patsas, sekä useita muita kauniita rakennuksia. Läheisessä juutalaiskorttelissa tutustumme alueen menneisyyteen ja eri arkkitehtuurityyleihin. Lounaan jälkeen jää hieman vapaata aikaa, ennen kuin jatkamme matkaa kohti Etelä-Böömiä ja viehättävää Český Krumlovin kaupunkia, jossa majoitumme kodikkaaseen hotelliin aivan vanhan kaupungin sydämeen.

Tiistai 4.12.

Aloitamme päivän tutustumalla Český Krumloviin ja käymme mm. tunnelmallisella joulutorilla maistelemassa paikallisia herkkuja. Iltapäivällä ajamme läheiseen České Budějovicen kaupunkiin, joka tunnetaan ennen muuta oluistaan ja mielenkiintoisesta keskiaikais- ja barokkiarkkitehtuuristaan. Käymme Budweiserin olutpanimossa ja teemme kaupunkikierroksen. Lounaan jälkeen vierailemme vielä Unescon suojelemassa Holesovicen kylässä ennen kuin palaamme hotellillemme.

Bajeri

Keskiviikko 5.12.

Aamusta lähdemme kohti Baijeria ja kaunista Passaun kaupunkia, joka sijaitsee kolmen joen yhtymäkohdassa. Ajomatkaa on n. 120 km ja se taittuu vajaassa kahdessa tunnissa. Tutustuttuamme vanhan kaupungin nähtävyyksiin ja joulutoriin nautimme perinteisen saksalaisen lounaan. Jatkamme matkaa Regensburgiin, missä majoitumme tasokkaaseen, vanhassa kaupungissa sijaitsevaan hotelliin.

Torstai 6.12.

Vietämme päivän Regensburgissa. Kaupunki on yksi Baijerin kuvauksellisimmista ja adventtiaikaan se muuttuu ”joulukaupungiksi” valoineen, kojuineen ja koristeineen. Tutustumme kaupungin nähtävyyksiin ja näemme mm. yli 300 metriä pitkän 1300-luvulla rakennetun Tonavan ylittävän Steinere Brucke –sillan. Yhteisen lounaan jälkeen on loppupäivä vapaata aikaa vaikkapa kaupungin kuuluisiin joulutoreihin ja putiikkeihin tutustumiseen.

Munchen

Perjantai 7.12.

Aamiaisen jälkeen suuntaamme Müncheniin, jossa teemme kaupunkikierroksen ja näemme tärkeimmät nähtävyydet. Kaupungin keskustassa, Marienplatzilla, on suuret joulumarkkinat, yli sadassa kojussa on tarjolla saksalaisia jouluherkkuja, käsitöitä ja joulukoristeita. Lounaan jälkeen ajamme lentokentälle.

Klo 18:40 lähtee Finnairin suora reittilento Helsinkiin, jonne saavumme klo 22:15.

Matkan hinta

1.365 eur / henkilö jaetussa kahden hengen huoneessa
1.565 eur yhden hengen huoneessa
Hintoihin lisätään CWT Kaleva Travelin palvelumaksu 19 € / varaus

Hintaan sisältyy

  • Finnairin reittilennot Helsinki – Praha ja München – Helsinki turistiluokassa
  • majoitus valitussa huonetyypissä
  • buffet aamiainen hotelleissa
  • ohjelmassa mainitut ateriat
  • muut ohjelmassa mainitut ateriat
  • ohjelman mukaiset kuljetukset ja sisäänpääsyt
  • suomenkielisen oppaan palvelut kohteessa
  • lentokenttä- ja hotelliverot
  • ALV

Huom. Matkaohjelma sitoumuksetta.

Varaukset ja tiedustelut

Kaleva TravelCWT Kaleva Travel / Lukijamatkat
Puhelin: 0205 615 540 (suuntanumeroa ei tarvita)
Ruoholahdenkatu 23, 00180 Helsinki
euro@kalevatravel.fi

Vastuullinen matkanjärjestäjä on CWT Kaleva Travel.

Kommentointi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *