Mainos

Maalla-lehden lukijamatka: Tallinnan käsityöaarteet 30.11.-1.12.2012

Lähde mukaan iloiselle lukijamatkalle Tallinnaan Eckerö Linella. Teemana ovat käsityöt, joulumarkkinat ja jouluostokset.

Tallinna

Tallinna on käsityöharrastajan aarreaitta. Muurivahen kirjoneuleita myyvät mummot ja perinteiset pellavakaupat ovat saaneet rinnalleen myymälöitä, joista saa myös aivan uudenlaista taidekäsityötä. Virolaiset ovat osanneet tuotteistaa myös perinteiset kuosit moderniin makuun sopiviksi käyttöesineiksi tennareista tyynyihin. Lisäksi Tallinnassa toimii lukuisia käsityökeskuksia, verstaita ja taideteollisuusgallerioita.

Myyjä Nele Dammann Karnaluksin käsityötukku, Tallinna
Karnaluksin käsityötukun myyjä Nele Dammann

Nyt sinulla on mahdollisuus lähteä mukaan tutustumaan Maalla-lehden kanssa virolaiseen käsityöperinteeseen sekä hankkimaan laadukkaita ja edullisia lankoja, kankaita ja muita käsityötarvikkeita. Samalla voit tehdä jouluostoksia vanhankaupungin tunnelmallisilta joulumarkkinoilta sekä Rocca al Maren kauppakeskuksesta.

Matkalla on mukana perinnetekstiilien asiantuntija Helena Raussi-Tihula. Hänet tunnetaan paitsi vanhojen kodintekstiilien keräilijänä myös Helsingissä toimineen Hilja Maria -liikkeen ja hämeenlinnalaisen Niittyvillan perustajana. Laivalla Helena Raussi-Tihulan luentoaiheena on shabby chic eli  kuinka tuunata kaapissa lojuvat perintötekstiilit uuteen käyttöön. Hän on myös lupautunut vastaamaan lukijamatkalaisten kysymyksiin. 

Myyjä Merje Pihelgas Karnaluksin käsityötukku, Tallinna

Karnaluksin käsityötukku, Tallinna
Ylemmässä kuvassa Karnaluksin käsityötukun myyjä Merje Pihelgas. Alemmassa kuvassa Karnaluksin käsityötukkun runsaita valikoimia.

Tallinnassa bussi vie meidät kuuluisaan Karnaluksin käsityötukkuun, joka on pullollaan edullisia lankoja, kankaita, nappeja, nauhoja ja muita käsityötarvikkeita. Ostoksiin on varattu aikaa pari tuntia. Mukaan kannattaa varata reilusti euroja, sillä Karnaluksissa käy vain käteinen. Jos aikaa jää, voit kierrellä myös muissa samalla kadulla sijaitsevissa kangas- ja sisustusliikkeissä.

Käsityöliike Etno, Tallinna
Käsityöliike Etno

Päivän päätteeksi vierailemme vielä hurmaavassa Etno-käsityöliikkeessä. Se valmistaa ja myy moderneja tuotteita, joiden idean tai kuosin nuoret suunnittelijat ovat ammentaneet virolaisesta kansanperinteestä. Kuulemme myös tarinoita kuosien takaa (osittain englanniksi).

Perinteiset joulumarkkinat Raatihuoneentorilla avautuvat sopivasti lauantaina klo 10, joten lukijamatkalaisilla on mahdollisuus poimia parhaat päältä kojujen monipuolisesta tarjonnasta tai vain uppoutua rentoon joulutunnelmaan vaikkapa hehkuviiniä maistellen. Hotellimme St. Olav sijaitsee vain viiden minuutin kävelymatkan päässä Raatihuoneentorilta.

Lauantaina iltapäivällä on vielä mahdollisuus joululahjaostoksiin Tallinnan ulkopuolella sijaitsevassa upeassa Rocca al Mare -kauppakeskuksessa.

Matkaohjelma

Perjantai 30.11.

08.00  M/S Nordlandia lähtee Tallinnaan
08.00  Shabby chic, Helena Raussi-Tihula, kokousosasto kansi 9
09.15  Meriaamiainen, EckeröBuffet, kansi 6.
11.00 Saapuminen Tallinnaan. Siirtyminen busseille terminaalin ulkopuolelle. Bussissa Maalla-kyltti.
Lähtö Karnaluks-käsityötukkuun, ostosaikaa 2 h.
Vierailu Etno-käsityöliikkeessä.
noin 17.00 Majoittuminen St. Olav-hotelliin.  Huom. hotelli ei sovellu liikuntaesteisille.
Ilta vapaata.

Lauantai 1.12.

Aamiainen hotellissa
Aamupäivällä joulumarkkinoihin tutustumista omin päin.
12.00 Huoneiden luovutus
Bussikuljetus Rocca al Maren ostoskeskukseen, aikaa jouluostoksille 15.30 Lähtö Rocca al Maresta satamaan ja siirtyminen laivaan. Kokoustila yhteiskäytössä.
17.30 M/S Nordlandia lähtee Helsinkiin
20.45 Saapuminen Helsinkiin

Matkan hinta:

  • 145 €/hlö kahden hengen huoneessa
  • 1 henkilön huonelisä 171 €

Hintaan sisältyy:

  • Edestakaiset laivamatkat Eckerö Linen M/S Nordlandialla Helsinki–Tallinna
  • Meriaamiainen menomatkalla
  • Majoittuminen kahden hengen huoneessa St. Olav -hotellissa sekä hotelliaamiainen
  • Ohjelman mukaiset bussikuljetukset, luennot ja vierailut
  • Matkatavarasäilytys laivalla
  • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut

Lisämaksusta:

  • Buffetpäivällinen laivalla paluumatkalla

Oikeudet muutoksiin pidätetään!

 Kuvat: Erja Salovaara,
Maisemakuva Tallinnasta: Photos.com

Varaukset ja tiedustelut

Eckerö Line

Eckerö Line
Puh. (09) 2288 540 ma–pe klo 8.30–17 

Kommentointi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *