Parkatakki

New Yorkissa näin aika paljon erilaisia parka- ja armytakkeja. Hupullisia, huputtomia, pitkiä, lyhyitä, karvareunuksella ja ilman. Takit oli yhdistetty nahkahousuihin, pillifarkkuihin tai muihin kapeisiin lahkeisiin. Jalassa oli monta kertaa matalat nilkkurit. Kai se niin on, että kun jotain tarpeeksi paljon näkee, alkaa itsekin pikku hiljaa lämmetä ajatukselle? Tähän mennessä armeijahenkiset takit eivät ole niin kovasti itseäni kiinnostaneet, parkatakkia olen kyllä harkinnut, mutta en ole aktiivisesti kuitenkaan etsinyt. Paitsi nyt! Kävin Sohon naistentyylin inspiroimana tutkimassa erilaisia parkatakkeja nettikaupoista, ja itseäni eniten miellytti asoksen valikoima.

Omat kriteerini takille ovat pitkä malli, nyörit vyötäröllä ja helmassa, isot taskut, huppu, jossa karvareunus ja vihreä väri. Klassisen parkan rinnalle haluaisin myös kevyemmän armytakin. Se saisi olla malliltaan taas lyhyempi, huppu ei pakollinen, ei vuorta, ei karvakauluksia, vaan ihan simppeli perustakki nyöreillä, sekä taskuilla ja ehdottomasti vihreä. Asoksen valikoimasta löytyi molemmat.

Arvoin ylimpien kuvien kahden parkan välillä, kumpi lähtisi tilaukseen. Olen alkanut kallistua vasemmanpuolimmaiseen, sillä se on malliltaan ja varsinkin helmasta juuri sellainen kuin haluan. Tässä kyseiset takit vielä takaa päin:

Toisen rivin tweed- ja nahkahihaiset takit ovat myös mielestäni tosi kivat, mutta ehkä klassisempi malli on kuitenkin pitkäikäisempi, sellainen johon ei heti kyllästy. Alimman rivin kevyemmät armyhenkiset takit jätän toistaiseksi harkinnan ja haaveilun alle. Niiden aika on sitten keväämmällä, mikäli sellaisen vielä haluaa hankkia…

Kuvat: asos.com

Hauskaa ja rentouttavaa viikonloppua! :)

Madeleine

Kommentointi

Mustakin tuo ylin vasemmalla on paras. :)

Military parkamuoti iskee minuunkin! Kaikkein mieluiten hankkisin itselleni tämän tanskalaista designia olevan parkatakin, jossa oivalla tavalla yhdistyy uskonto ja huippumuoti. Käyppä kurkkaamassa http://www.royalbuddha.dk
Olen muutaman viikon kuluttua lähdössä työmatkalle Köpikseen ja käyn katsastamassa tämän paikan päällä. Ne lanseerasi takkia hurjan voimakkaasti muotimessuilla helmikuussa 2011 ja silloin iskin tähän silmäni. Ajatus on niin mielenkiintoinen.

Maribel: Kiva kuulla mielipiteesi! Vahvisti omaakin päätöstä :))

Business Woman: No heippa pitkästä aikaa!:)) Joo, ei ole ollenkaan hullumpi “trendi”, ja eikö parka olekin jo enemmän klassikko eikä mikään muotioikku? :) Kiitos linkistä ja vinkistä, täytyy käydä tutustumassa! Kuullostaa kiinnostavalta! Kivaa työmatkaa, aika mahtavaa, että pääset ihan paikan päälle katsastamaan takin, postausta aiheesta siis odotellessa…:)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *