Reseptit

Maltainen raparperipiirakka

Teksti:
Visa Nurmi
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 100 g voita
  • 1.3 dl tomusokeria
  • 1 keltuainen
  • 2.8 dl vehnäjauhoja
  • 0.6 dl kaakaojauhetta
  • 1 rkl mämmimallasta

täyte:

  • 100 g raparperia pilkottuna
  • 0.5 dl creme fraichea
  • 1 rkl sokeria
  • 1 keltuainen

Valmistusohje

Maltainen raparperipiirakka tarjotaan vaninljakastikkeen kera.

Vaahdota voi ja tomusokeri. Lisää keltuainen. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina muotteihin ja paista 225 asteessa 5 minuuttia.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja lusikoi keksikuppiin. Paista 150 asteessa noin 15 minuuttia.

 

Ohje: Mikko Martikainen

X