Catwalk: Sydäntalven pehmeä tyyli

Puhtaan selkeä siluetti – Linda Sipilän suunnittelemille vaatteille ovat tunnusomaista selkeät, graafiset leikkaukset sekä rentous ja käytännöllisyys.

Valkoinen lumous – Hento lumiharso luo talvi-iltaan taianomaisen tunnelman.

Saa kuvata! – Hellyttävät vauvaneuleemme koristeltiin eläinhahmoilla ja kukkasilla.

Tuntuu pehmeältä – Suloinen villamekko, kevyt mohair-viitta ja lampaan turkki – kaikki yhtä pehmeitä ja taatusti lämpimiä.

Catwalk-kuvien ohjeet ja kaavat löydät Moda-lehdestä 1/2012.

Kuvat Pekka Holmström | Malliston suunnittelu ja ompelu Linda Sipilä | Neulesuunnittelu Pia Heilä, Sanna Vatanen, Kirsi Pussinen, Arja Suppola / Tekstiiliteollisuus Oy, Susanna Mertsalmi | Styling Katariina Kaatrasalo

Kommentointi

Mistä johtuu että lehden sisältö, vaate/neulesuunnittelijoiden laatu jne
poukkoilee näin paljon? eikö tätä lehteä osata tuottaa/johtaa? Tästä kertovat myös pääkirjoituksen taso aiemmissa lehdissä. Pääkirjoitukset ovat kuin päiväkirjasepostuksia.
Pidän kovasti kaikenlaisten neuleiden tekemisestä, mutta hyvin usein
neulemallit ovat aivan kamalia. Esimerkkinä lasten neule uudessa lehdessä
sivulla 25. Se on tyylillisesti kuin vanhan naisen neulepuseron ohjeesta, ei pienen vauvan vaate.

Osittain samaa mieltä, mutta uusi mallisto kiva!

Poukkoilevuus johtuu varmaan siitä, että Modassa on paljon eri lankafirmojen ohjeita, esim. gedifraa, sublimea, jne. ja niiden lisäksi muutama lehden oma ohje. Mallistosta on tällöin hieman vaikeaa saada yhtenäinen. Lehteen kyllä mielestäni valitaan usein ne ’ei kaikkein hienoimmat mallit’.

Maaliskuun numerossa oli muutamia outoja kuvia, vaikka pääosin hieno lehti olikin.

Miksi haavekuvia sivun 21 nainen katsoo oikealle ikään kuin sieltä olisi susilauma tulossa hänen päälleen? paitakin on niin revitynlainen että ahdistaa.
miksi sivulla 25 nainen nostaa jalkaa kuin koira?
miksi nämä täyekuvat kuten esim. sivulla 34 ja 43 ovat aina niin nuhjuisen näköisiä?

Toivoisin myös lisää kodintekstiilejä!

he he, tuo yllä oleva on hyvä vitsi tai kertoo paljon käsityönharrastajien estetiikan puutteesta.

Minusta Moda on erinomainen käsityölehti. Siinä on vaihtelua ja malleja monen,mutta ei ilmeisesti jokaisen makuun. Asun Tukholmassa ja mielestäni täällä Ruotsissa ei ole vastaavaa. Tuttavat tahtovat aina lainata lehden sen ilmestyttyä.

Moda on mielestäni erittäin tasokas lehti, jota olen oppinut arvostamaan vasta muutettuamme Australiaan. Täällä ei minun mielestäni vastaavaa lehteä ole, jossa olisi eri huippu -lankatalojen malleja ja myöskin omia ohjeita. Yhdessä lehden numerossa on myöskin malleja aikamoinen määrä ja lehti maksaa alle kympin. Ohjeet ovat myös hyvin suomennettu, joka on sekin aikamoinen etu. Täällä rapakon takana esim. pieni sublimen vihkonen maksaa kymmeniä dollareita ja ohjeita on ehkä alle kymmenen. Muutenkin täällä neulemallit ovat todella kökköjä pääsääntöisesti ja tarjontaa ei ole ohjeiden ja lankojen suhteen juurikaan enempää kuin Suomessa. Kyllä Modan toimitus aika kivoja malleja maailmalta lehteensä valitsee saatavilla olevista malleista. Hyvä Moda!!

Mielestäni kyllä Burda-lehti lyö modan helposti kaavojen suhteen. Paljon parempia, suosittelen!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *