Viikon 44/2012 inspiroivimmat tatuoinnit

Unisiepparitatuoinnin hankkiminen on viime aikoina mietityttänyt. Eräs ystäväni sanoi minulle kerran hieman kammoavansa unisieppareita, mikä sai minut tutustumaan unisieppareiden historiaan ja yllättäen viehtymään kyseiseen kapistukseen.

Olen nyt päättänyt alkaa tehdä joka viikko tällaisen Viikon X inspiroivimmat tatuoinnit -postauksen, sillä tatuointeja todella usein katselen ja niistä inspiroidun. Toivottavasti tykkäätte!

Hilppa

Kuvat: Kuvat ovat kaikki kiertäneet tiuhaan netissä ilman varsinaista alkuperäislähdettä. Mikäli tiedät jonkun kuvan alkuperäislähteen, niin voit ilmoittaa sen minulle kommentoimalla tai lähettämällä viestin osoitteeseen hilppa.alanko(a)otavamedia.fi, niin lisään sen juttuun.

Unisieppari

Unisieppari on pajurenkaasta, lankaverkosta ja höyhenistä tehty Pohjois-Amerikan intiaanien taikakalu, joita myydään matkamuistoiksi ja koriste-esineiksi. Se on alun perin ojibwa-intiaanien perinnettä, mutta 1960-luvun kansalaisuusliike nosti unisiepparin yleisen intiaanikulttuurin tunnukseksi. Nykyisin myös new age -ryhmät valmistavat ja myyvät unisieppareita. Unisiepparin alkuperäinen tarkoitus on suodattaa pahat unet ja ajatukset päästäen lävitseen hyvät unet ja ajatukset, mutta nykyisin se on usein koriste-esine.

Ojibwa-taruston mukaan hämähäkki-isoäiti (maailmanluoja) kutoi unisiepparin karkottamaan ihmiskunnan pahat unet. Pahat unet tarttuvat siepparin verkkoon ja valuvat höyheniä pitkin Äiti Maahan. Toisen tarinan mukaan pahat unet nousevat aamukasteen mukana tähtiin, josta ne eivät koskaan palaa. Unisieppari ripustetaan sängyn yläpuolelle ja sen väitetään karkottavan pahat unet, mutta houkuttelevan luokseen hyviä unia.

Pajurenkaasta tehty unisieppari haurastuu ja hajoaa ajan myötä, ja se kuuluu asiaan, sillä myös lapsuus päättyy aikanaan.

Lähde: Unisieppari – Wikipedia (linkistä voi käydä katsomassa kaikki Wikipedia-artikkelin kirjoittamiseen käytetyt lähteet)
 

Kommentointi

Upeita tatskoja, taidetta! Itselläni on unisieppari-korvikset.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *