Juhlat

Lautasliinan taittelu – Purje

Teksti:
Anna.fi

Juhlavan aterian kattauksessa voi lautaliinan taitella korkeaksi purjeeksi. Tämä taittelumalli on toteutukseltaan helppo ja sen tekeminen onnistuu vaivatta suuremallekin pöytäseurueelle.

Lautasliinan taittelu, purje

Liinaksi tulee valita mahdollismman tukevasta paperista valmistettu servetti. Käytettäessä kankaista liinaa tulee se silittää hyvin. Sen voi myös tärkätä silittäessään, saadakseen liinan varmasti pysymään pystyssä.

1. Ota valitsemasi liina pöydälle eteesi niin, että avoin sivu on itseesi päin.

2. Avaa liina puoliksi.

3. Taita liinan vasemman puoleinen osa niin, että se muodostaa kolmion.

4. Taita se sitten takaisin sivulle.

5. Tee samoin toiselle puolikkaalle.

6. Avaa liina taas keskeltä.

7. Ota kolmion kärjestä kiinni ja nosta ”purje” pystyyn.

Teksti ja kuvat: Kirsikka Isohanni

X