Ruoka

Raikas joulumenu - nappaa reseptit erilaiseen joulupöytään

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Tämän vuoden joulumenussa on unohdettu perinteinen kinkku ja tuhdit laatikot. Pöytään katetaan kalaherkkuja uudella twistillä, keittoa, piirakkaa ja salaatteja. Ja mikä parasta, kaikki herkut voi tehdä jo päivää tai paria etukäteen valmiiksi!

Samettisen palsternakkakeiton aika on joulurauhan julistamisen jälkeen. Sopan höysteenä on tänä jouluna piparimausteisia omenakuutioita.

Joulupöydän uusi suosikkiruoka on savusiika-mätitrifle, joka on purkkiin ladottu suolainen kerrosherkku.

Keitetty kieli on kuulunut joulupöytään vuosikymmeniä. Kieliruokien huippu on maailman paras porosalaatti, josta tuli hitti pari vuotta sitten.

Broilerinmaksapatee kuuluu perinteiseen jouluun. Perinnepateessa toimii parhaiten klassiset maut.

Sieni-piparjuuripiirakka maistuu yön viimeisinä tunteina.

 

Katso myös:

Joulumenu – makuja maailmalta
Jouluaaton menu kahdelle
Kasvissyöjän joulumenu

Kotiliesi.fi: Joulupöydän kalaherkut

X