Reseptit

Ananas-appelsiinisalaatti ja granaattiomenaa

Ananas-appelsiinisalaatti ja granaattiomenaa - muutamasta värikäästä raaka-aineesta syntyy hehkuvan kaunis ja nopea jälkiruoka.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • puolikas tuore ananas
  • 2 appelsiinia
  • 1 granaattiomena

kastike:

  • 0.5 dl hunajaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ripaus kanelia

viimeistelyyn:

  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Kuori ananas, poista kova keskiosa ja leikkaa hedelmäliha ohuiksi viipaleiksi. Kuori appelsiinit ja leikkaa nekin viipaleiksi. Irrottele granaattiomenasta siemenet.

2. Asettele ananas- ja appelsiiniviipaleet annoslautasille tai vadille ja ripottele pinnalle granaattiomenan siemenet.

3. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa niin, että hunaja sulaa sitruunamehuun. Pirskottele kastiketta hedelmille, viimeistele tuoreella basilikalla ja tarjoile.

4. Vinkki: voit tarjota tämän hedelmäsalaatin kanssa vaikkapa vaniljakastiketta tai -jäätelöä.

Tunnetko granaattiomenan?

Mistä tunnistaa, onko ananas kypsä?

X