Reseptit

Avokado-maissipasta

Tällä reseptillä valmistat avokado-maissipastaa sekä äidille että vauvalle.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g täysjyväspagettia
  • 1 iso tai 2 pientä avokadoa
  • 1 dl pakastemaissia
  • 2 tl oliiviöljyä
  • basilikaa

Äidin annokseen:

  • 1 iso tomaatti
  • 0.3 tl chilirouhetta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • (juustoraastetta)

Valmistusohje

Pienellä suunnittelulla avokadopastan aineksista syntyy loistoateria vauvalle ja äidille. Tällä reseptillä valmistuu 1 annos äidille, 2 annosta lapselle.

Keitä pasta kypsäksi suolattomassa vedessä. Lisää kuumaan pastaan oliiviöljy. Silppua sekaan myös tuoretta basilikaa. Tee pastan kiehuessa äidin tomaattikastike. Silppua tomaatti hienoksi. Kuumenna chiliä ja valkosipulia hetki öljyssä, lisää tomaatti ja kuumenna hetki sekoitellen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Puolita avokado, väännä siemen pois veitsellä. Viillä veitsellä hedelmäliha kuutioiksi ja irrota kuutiot kuoresta lusikalla. Hienonna lapsen pasta avokadon ja maissin kanssa, tai tarjoa sormiruokana.

Sekoita äidin annokseen tulevat avokadot tomaattiseokseen ja kaada kuuman spagetin päälle. Lisää halutessasi juustoraastetta.

X