Reseptit

Cheddarpiirakka

Juuston makuun sopii myös valkoviini. Kokeile cheddarpiirakan kanssa chardonnayta.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 125 g voita tai margariinia
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 3 kananmunaa
  • 1 prk smetanaa
  • 200 g cheddarjuustoa raastettuna
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl paprikajauhetta
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • ripaus muskottipähkinää

Lisäksi

  • muutamaa erilaista vihreää salaattia esim. rucolaa ja punamangoldia
  • 3 tuoretta viikunaa
  • 1 kypsä päärynä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl balsamiviinietikkaa
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Sekoita kulhossa jauhot, suola ja paloiteltu kylmä rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää lopuksi kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voideltuun, halkaisijaltaan 20–22 cm olevaan piirasvuokaan ja nosta viileään täytteen tekemisen ajaksi.

Sekoita keskenään munat, smetana, juustoraaste ja mausteet. Kaada seos piirasvuokaan pohjataikinan päälle ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia kauniin kullanruskeaksi.

Tarjoile esimerkiksi iltapalana lämpimänä tai haaleana salaatin kera.

Lisää juustoisia herkkuja:

Ranskalaiset_juustotortut

Ranskalaiset juustotortut

pekoni-briequiche

Pekoni-briequiche

juustomuffinit

Juustomuffinit

Kotiliesi.fi: Maukas juustopiirakka

X