Reseptit

Dippikasvikset

Sipsinälkä? Dippikasvikset ovat terveellinen vaihtoehto perunalastuille.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 porkkanaa
  • 1 pieni kukkakaali
  • 0,5 kurkkua
  • 1 paprika
  • kirsikkatomaatteja tai pieniä luumutomaatteja

juustoinen kermaviilikastike:

  • 200 g maustettua tuorejuustoa (esim. omena-piparjuuri)
  • 200 g kermaviiliä
  • hienonnettuja yrttejä

Valmistusohje

Kuori porkkanat ja leikkaa ne tangoiksi. Huuhdo ja paloittele kukkakaali. Huuhdo kurkku ja leikkaa se tangoiksi. Huuhdo ja halkaise paprika. Poista siitä kanta sekä siemenet ja leikkaa paprikanpuolikkaat suikaleiksi. Huuhdo tomaatit.

Notkista tuorejuusto ja sekoita se tasaiseksi tahnaksi kermaviilin kanssa. Mausta kastike hienonnetuilla yrteillä.

Vihje:

Kasvikset voi paloitella valmiiksi, peittää kelmulla ja panna jääkaappiin. Myös kastikkeen voi sekoittaa etukäteen. Se säilyy jääkaapissa kannellisessa astiassa tai kelmulla peitettynä.

X