Falafelit tikuissa
Falafel-tikut ovat hauska kasvisvaihtoehto illalliskutsujen tarjottavaksi. Maistuu varmasti myös lihan ystäville!
Ainekset
- 2 pkt (yht. 600 g) pakastettuja falafelpyöryköitä
- tai
- 2 prk (n. 300 g) kikherneitä
- 2 rkl öljyä
- 1 silputtu sipuli
- 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
- (1 punainen chili)
- 1 tl juustokuminaa
- 1–1,5 tl suolaa
- 0,5 tl mustapippuria
- 3/4 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl tahinia eli seesamitahnaa
- 2 rkl sitruunamehua
pinnalle:
- vehnäjauhoja
paistamiseen:
- rypsiöljyä
Lisäksi:
- 2 rasiaa kirsikkatomaatteja
- 1 pieni kurpitsa
Valmistusohje
Falafel-tikut ovat hauskaa tarjottavaa erilaisiin juhliin.
1. Kuumenna öljy pannulla, lisää silputtu sipuli, valkosipulinkynnet (ja hyvin hienoksi hakattu chili). Kuullota ainekset pehmeiksi.
2. Huuhtaise kikherneet siivilässä ja kaada monitoimikoneeseen. Lisää sipuli-chiliseos, suola, juustokumina, pippuri, tahini, jauhot ja sitruunamehu. Jauha seos sileäksi.
3. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos taikina tuntuu kuivalta. Paista falafelit runsaassa öljyssä kauniin ruskeiksi. Pujota uunissa tai pannulla lämmitetyt falafelit cocktailtikkuihin vuorotellen kirsikkatomaattien ja kesäkurpitsapalojen kanssa. Tikut voi asettaa pystyyn halkaistuihin kesäkurpitsoihin. Tarjoa lisäksi dippikastiketta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous