Reseptit

Fenkoli-pekonipiirakka kukkakaali-mantelipohjalla

Kukkakaali tekee tämän piirakan pohjasta maistuvan. Fenkoli ja pekoni sopivat hienosti täydentämään piirakan makumaailmaa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia

Kukkakaalista voit valmistaa piirakkapohjan.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja

  • 1 pienehkö kukkakaali
  • 2 dl mantelijauhoja
  • ripaus suolaa
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä

Täyte

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 sipulia
  • 1 fenkoli
  • 1 pkt pekonia
  • 2 dl kermaa
  • 1 iso kananmuna
  • 2 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • tuoretta timjamia
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita taikinan ainekset tehosekoittimessa, ja taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan (halkaisija 24–26 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

2. Viipaloi valkosipulinkyn­net, ja suikaloi sipulit, fenkoli ja pekoni. Laita pekoni paistu­maan kuumenevalle pannul­le, ja kun se alkaa saada vä­riä, lisää sipulit ja fenkolit. Paistele niin, että kasvikset pehmenevät. Mausta seos timjamilla, suolalla ja musta­pippurilla, ja levitä se esipaistetun piirakkapohjan päälle

3. Sekoita kerma, kananmuna ja parmesaaniraaste keskenään, ja kaada seos tasaisesti piirakan pinnalle.

4. Alenna uunin lämpötila 180-asteeseen ja paista piirakkaa vielä 15–20 minuuttia. Jäähdytä hieman ennen tarjoilua.

Katso myös:
Pekonipannarit, Ruoka.fi
Brunssipiiras eli pinaatti-pekonipiirakka, Ruoka.fi
Fenkoli-rosmariinipizza, Kotilesi.fi

X