Fenkoli-pekonipiirakka kukkakaali-mantelipohjalla
Kukkakaali tekee tämän piirakan pohjasta maistuvan. Fenkoli ja pekoni sopivat hienosti täydentämään piirakan makumaailmaa.
Ainekset
Pohja
- 1 pienehkö kukkakaali
- 2 dl mantelijauhoja
- ripaus suolaa
- 1 tl kuivattua timjamia
- 2 kananmunaa
- 1/2 dl oliiviöljyä
Täyte
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 sipulia
- 1 fenkoli
- 1 pkt pekonia
- 2 dl kermaa
- 1 iso kananmuna
- 2 dl raastettua parmesaanijuustoa
- tuoretta timjamia
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Sekoita taikinan ainekset tehosekoittimessa, ja taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan (halkaisija 24–26 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
2. Viipaloi valkosipulinkynnet, ja suikaloi sipulit, fenkoli ja pekoni. Laita pekoni paistumaan kuumenevalle pannulle, ja kun se alkaa saada väriä, lisää sipulit ja fenkolit. Paistele niin, että kasvikset pehmenevät. Mausta seos timjamilla, suolalla ja mustapippurilla, ja levitä se esipaistetun piirakkapohjan päälle
3. Sekoita kerma, kananmuna ja parmesaaniraaste keskenään, ja kaada seos tasaisesti piirakan pinnalle.
4. Alenna uunin lämpötila 180-asteeseen ja paista piirakkaa vielä 15–20 minuuttia. Jäähdytä hieman ennen tarjoilua.
Katso myös:
Pekonipannarit, Ruoka.fi
Brunssipiiras eli pinaatti-pekonipiirakka, Ruoka.fi
Fenkoli-rosmariinipizza, Kotilesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous