Friteerattua kuhaa (gluteeniton)
Kuorrutettujen kuhapalojen lisänä tarjotaan maukasta avokadokastiketta.
Ainekset
- 300 g kuhaa fileoituna
Friteeraustaikina
- 1 dl maissitärkkelystä (Maizenaa)
- 1/2–3/4 dl kivennäisvettä
- 1 valkuainen
- suolaa, mustapippuria
Kypsentämiseen
- öljyä
Avokadokastike
- 1 keltuainen
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 2 tl ranskalaista sinappia
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 avokadoa
- sitruunamehua
- tabascoa
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
1. Kuivaa kalafileet paperilla ja leikkaa fileet parin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
2. Sekoita Maizena veteen, lisää kovaksi vaahdoksi vatkattu valkuainen. (Säästä keltuainen avokadodippiä varten). Mausta taikina suolalla ja pippurilla.
3. Kaada paksupohjaiseen pieneen kattilaan öljyä sen verran, että se ulottuu 5 sentin korkeudelle. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Öljy on sopivan kuumaa, kun valkoinen leipäpala ruskistuu kauniisti puolessa minuutissa.
4. Kasta kalapalat taikinaan ja kypsennä aina pari palaa kerrallaan öljyssä kullanruskeiksi. Nosta kalat talouspaperin päälle valumaan. Valmiiden kalapalojen pinnalle voit ripotella vähän sormisuolaa.
Avokadokastike:
1. Pane keltuainen kulhoon. Lisää öljy ensin tipoittain, sitten ohuena nauhana voimakkaasti vatkaten. Lisää sinappi ja murskattu valkosipulinkynsi.
2. Kuori avokado ja hienonna hedelmäliha haarukalla. Sekoita sose majoneesiin. Mausta sitruunamehulla, suolalla, tabascolla ja pippurilla.
Lisää gluteenittomia herkkuja kuhasta:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous