Reseptit

Friteerattua kuhaa (gluteeniton)

Kuorrutettujen kuhapalojen lisänä tarjotaan maukasta avokadokastiketta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g kuhaa fileoituna

Friteeraustaikina

  • 1 dl maissitärkkelystä (Maizenaa)
  • 1/2–3/4 dl kivennäisvettä
  • 1 valkuainen
  • suolaa, mustapippuria

Kypsentämiseen

  • öljyä

Avokadokastike

  • 1 keltuainen
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 2 tl ranskalaista sinappia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 avokadoa
  • sitruunamehua
  • tabascoa
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Kuivaa kalafileet paperilla ja leikkaa fileet parin sentin paksuisiksi viipaleiksi.

2. Sekoita Maizena veteen, lisää kovaksi vaahdoksi vatkattu valkuainen. (Säästä keltuainen avokadodippiä varten). Mausta taikina suolalla ja pippurilla.

3. Kaada paksupohjaiseen pieneen kattilaan öljyä sen verran, että se ulottuu 5 sentin korkeudelle. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Öljy on sopivan kuumaa, kun valkoinen leipäpala ruskistuu kauniisti puolessa minuutissa.

4. Kasta kalapalat taikinaan ja kypsennä aina pari palaa kerrallaan öljyssä kullanruskeiksi. Nosta kalat talouspaperin päälle valumaan. Valmiiden kalapalojen pinnalle voit ripotella vähän sormisuolaa.

Avokadokastike:

1. Pane keltuainen kulhoon. Lisää öljy ensin tipoittain, sitten ohuena nauhana voimakkaasti vatkaten. Lisää sinappi ja murskattu valkosipulinkynsi.

2. Kuori avokado ja hienonna hedelmäliha haarukalla. Sekoita sose majoneesiin. Mausta sitruunamehulla, suolalla, tabascolla ja pippurilla.

Lisää gluteenittomia herkkuja kuhasta:

741448-kuhaa.jpg

Kuhaa & vesikrassikastiketta

794438-sahramikuhaa.jpg

Sahramikuhaa ja lämpimiä kasviksia

782526-kalanyytit_Rista.jpg

Savustetut kalanyytit

Kotiliesi.fi:  Välimeren kuhaa

X