Reseptit

Gluteeniton kääretorttu

Herkullinen marenkikääretorttu täytetään sitruunarahkalla, vadelmilla ja mustikoilla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja

  • 75 g kuorittuja manteleita
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 4 munan valkuaista
  • 150 g (1¾ dl) sokeria

Täytteeksi ja pinnalle

  • 1 purkki sitruunarahkaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl sokeria
  • tilkka sitruunamehua
  • vadelmia ja mustikoita

Valmistusohje

1. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Paahda manteleita 150-asteisessa uunissa 7-10 minuuttia. Rouhi ne.

2. Sekoita maissitärkkelys sitruunamehuun. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Lisää mantelirouhe (säästä 2 rkl kääretortun pinnalle) ja maissitärkkelys.

3. Levitä taikina leivinpaperille 35 x 20 cm:n kokoiseksi levyksi. Ripottele pinnalle mantelirouhetta.

4. Kypsennä pohjaa noin 25 minuuttia 175-asteisessa uunissa. Kumoa pohja leivinpaperin päälle varovasti ja jäähdytä.

5. Täytä pohja juuri ennen tarjoamista. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin ja vaniljasokerin kanssa. Kääntele rahka kermavaahtoon ja mausta seos sitruunalla.

6. Levitä vajaa puolet täytteestä pohjan päälle. Ripottele pinnalle vähän vadelmia ja mustikoita. Kääri torttu leivinpaperin avulla rullaksi aloittaen pitkältä sivulta. Nosta kääretorttu tarjoiluvadille, levitä pinnalle loput rahkavaahdosta ja koristele tuoreilla marjoilla.

X