Reseptit

Gluteenittomat herkkuletut ja suklaakinuski

Gluteenittomat herkkuletut vievät kielen mennessään, etenkin, kun ne on kruunattu suklaa-kinuskilla. Poimi tästä Teresa Välimäen herkkuresepti.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 1 dl vettä
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl gluteenitonta kaurajauhoseosta
  • 2-3 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa

Lisäksi:

  • 2 dl kookoskermaa
  • 2 dl ruokokidesokeria
  • 50 g tummaa maidotonta suklaata
  • 100 g paahdettuja hasselpähkinöitä

Valmistusohje

1. Vispilöi kulhossa sekaisin vesi ja kookosmaito lisää kananmunat ja jauhoseos, johon on sekoitettu kaakaojauhe. Mausta suolalla ja hunajalla. Anna taikinan turvota hetki ja paista siitä pieniä lettuja paistinpannulla.

2. Mittaa kattilaan kookoskerma ja sokeri. Kiehauta ja keitä noin 15 minuuttia eli kunnes seos muuttuu kinuskimaiseksi. Sekoita kuumaan kinuskiin paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi.

3. Rouhi hasselpähkinät.

4. Kokoa letuista neljä kekoa siten, että väleihin tulee pähkinärouhetta ja suklaakinuskia. Tarjoile heti.

X