Reseptit

Granaattiomena-jogurttivanukas

Granaattiomenoiden voimakkaan punainen malto antaa upean värin jogurttivanukkaaseen.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 liivatelehteä
  • 1 granaattiomena
  • 2 rkl sokeria

Jogurttivanukas

  • 3 liivatelehteä
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1/2 vaniljatanko
  • 1.5 dl tomusokeria
  • 1 prk (200 g) kreikkalaista jogurttia

Valmistusohje

 

1. Nosta liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. Halkaise granaattiomena. Aseta kulhon päälle siivilä ja naputtele granaattiomenan siemenet mehuineen siivilään niin, että mehu valuu siivilästä kulhoon. Lisää vettä niin, että saat desin ”mehua”.
2. Kerää siemenet ja kiehauta mehu kattilassa. Liota kuumaan mehuun liivatteet ja sokeri. Sekoita joukkoon puolet siemenistä. Jaa seos sopiviin annosvuokiin esim. silikonivuokiin ja nosta jähmettymään peitettynä jääkaappiin.
3. Nosta toiset liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Mittaa kattilaan kerma, halkaistu vaniljatanko ja tomusokeri. Anna seoksen kiehahtaa. Purista lionneista liivatteista neste ja sulata ne kermaseokseen.
4. Nosta vaniljatanko pois ja huuhtele mahdollista uudelleen käyttöä varten. Anna seoksen hetken aikaa jäähtyä ja sekoita joukkoon jogurtti. Valuta seos varovaisesti granaattihyytelöiden päälle ja nosta annokset hyytymään jääkaappiin vähintään neljän tunnin ajan tai yön yli. Kumoa vanukkaat lautasille ja tarjoa granaattiomenan siementen kera.

X