Reseptit

Herneenversosalaatti

Herneenversosalaatti maustetaan raikkaalla mango curry -kastikkeella. Salaatti sopii kesä- ja grillijuhlien kepeän makeaksi tarjottavaksi.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Mausta herneenversosalaatti raikkaalla mango curry -kastikkeella.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g sokeriherneitä
  • 1 ruukku lollo rosso -salaattia
  • 1 ruukku herneenversoja

Kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl mango curry -mausteseosta (Santa Maria)

Valmistusohje

Herneenversosalaatti valmistuu helposti näin:

1. Nosta sokeriherneet kiehuvaan veteen 5 minuutiksi. Jäähdytä jääkylmän veden kautta ja valuta huolellisesti. Leikkaa sokeriherneet pitkittäin suikaleiksi.

2. Huuhtele ja linkoa salaatinlehdet kuiviksi. Revi salaatinlehdet, nypi herneenversot pienemmiksi ja sekoita ainekset sokeriherneiden kanssa.

3. Tee kastike: sekoita ainekset keskenään. Pakkaa kastike patenttikorkkiseen pulloon tai tiiviiseen purkkiin. Ravista huolellisesti ennen käyttämistä.

Vinkki: Tutustu herneenversoon

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy kesäinen vuohenjuusto-hernesalaatti

X