Jyväsorsa
Ainekset
- 1 kynitty sorsa
täytteeseen:
- 50 g voita tai 4 rkl oliiviöljyä
- 0.5 tl suolaa
- 2 laakerinlehteä
- 1 rosmariininoksa
- 0.5 tl mustapippuria
- 0.5 dl ohran, vehnän tai speltin jyviä
- 1 palsternakka
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
valeluun:
- 1 pieni pullo (2 dl) punaviiniä
- 4 dl vettä
- 2 rkl hunajaa
- noin 0,5 tl suolaa
Valmistusohje
Hiero linnun vatsaonteloon voi tai öljy, suola ja mausteet. Huuhdo jyvät.
Suikaloi kuoritut juurekset ja sipuli. Täytä lintu jyväjuuresseoksella. Lintu on hyvä ummistaa langalla tai puisilla tikuilla.
Aseta lintu öljyttyyn pataan, paahda 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia tai avotulella niin, että lintu ruskistuu kauttaaltaan. Lisää pataan nesteet ja peitä pata kannella.
Anna hautua reilu tunti eli kunnes liha irtoaa luista. Valele lintua paistumisen aikana. Irrota langat tai tikut.
Nuotio-oloissa pataa kannattaa hauduttaa joko hiilloksella tai maltillisesti ruokitulla tulella
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous