Reseptit

Kallvikin kalahampurilaiset

Kalahampurilaiset ovat rantaruokaa parhaimmillaan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 vaaleaa sämpylää tai ruisleipästä

Pihvit

  • 300 g valkoista fileoitua kalaa (ahventa, siikaa,kuhaa tai haukea)
  • 6 anjovisfileetä + tilkka lientä
  • 1 kananmuna
  • 0.5 dl kermaa
  • 2 tl maissitärkkelystä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl silputtua tilliä
  • 0.5 tl suolaa
  • musta- tai valkopippuria

kastike:

  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 0.5 dl (kevyt)majoneesia
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • ripaus sokeria
  • chiliä
  • suolaa

Valmistusohje

Tarjoa kalahampurilaisten kaverina vaikkapa inkiväärillä säväytettyjä hölskytyskurkkuja.

Jauha kalafileet anjoviksen kanssa silpuksi esimerkiksi monitoimikoneessa. Sekoita maizena kermaan ja lisää seos kalamassaan munan, tillin ja mausteiden kanssa. Anna taikinan tekeytyä jonkin aikaa ja muotoile pihveiksi.

Paista kalapihvit esimerkiksi ohukaispannulla voissa tai öljyssä kauniin ruskeiksi.

Täytä halkaistut sämpylät salaatilla, kalapihvillä sekä tilli-etikkakurkuilla ja valuta mausteeksi kastiketta.

X