Kaurakeksit
Kun käytät puhtaita kaurahiutaleita ja vaihdat vehnäjauhon ½ dl:an gluteenitonta jauhoseosta ja ½ dl:an mantelirouhetta, pikkuleivät sopivat myös kauraa käyttäville keliaakikoille.
Ainekset
Kaurakeksit
- 100 g pullomargariinia
- 1 dl sokeria
- 0.5 dl maitoa
- 0.5 dl siirappia
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 dl mantelijauhoa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 0.5 tl leivinjauhetta
Väliin
- 100 g tummaa suklaata
Valmistusohje
Kaurakeksit leivotaan helposti näin:
1. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää siirappi, maito sekä rasva.
2. Nosta kahdella teelusikalla pieniä palloja leivinpaperoidulle pellille (yhteensä noin 68 kpl) ja jätä leviämisvaraa.
3. Paista 200 asteessa 7-8 minuuttia, niin että saavat vähän väriä. Anna jäähtyä.
4. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa, sipaise suklaata joka toisen pikkuleivän pohjaan ja paina kaksi vastakkain.
5. Säilytä pikkuleivät viileässä ja kuivassa paikassa. Kaurakeksit voi myös pakastaa; anna niiden sulaa ilmavasti.
Vinkki: Kun käytät puhtaita kaurahiutaleita ja vaihdat vehnäjauhon ½ dl:an gluteenitonta jauhoseosta ja ½ dl:an mantelirouhetta, niin pikkuleivät sopivat kauraa käyttäville keliaakikoille. Koristele keliaakikon pikkuleivät valuttamalla niille suklaaraitoja, ne voivat murtua parileipinä.
310 kL (70 kcal) 1 kpl
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous