Kesäkurpitsakääryleet pastakastikkeella
Kivat kasviskääryleet syntyvät höylätystä kesäkurpitsasta. Nämä maistuvat myös vegaaneille. Nappaa tästä herkkuresepti!
Ainekset
- 1 iso kesäkurpitsa
- 1/2 tl suolaa
- 1 rkl oliiviöljyä
täyte:
- 2 dl liotettuja cashewpähkinöitä
- 1 tl hiivahiutaleita
- ripaus suolaa
- 1/2 dl liotettuja pinjansiemeniä
- 1/2 valkosipulinkynttä
- 1 tl sitruunamehua
- noin 2 rkl vettä
pastakastike:
- 2 kypsää tomaattia
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1/2 valkosipulinkynttä
- 4 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. basilikaa, persiljaa, minttua
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 tl balsamiviinietikkaa
- 1 tl kuivattua oreganoa
- ripaus suolaa
Valmistusohje
1. Laita täytteen pähkinät likoamaan edellisenä iltana.
2. Huuhtele kesäkurpitsa ja höylää pituussuunnassa juustohöylällä tai mandoliinilla eli vihannesleikkurilla hyvin ohuita, pitkiä viipaleita. Levitä viipaleet työlaudalle ja ripottele niiden päälle suolaa. Anna maustua täytteen ja kastikkeen teon ajan.
3. Valmista täyte. Nosta monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen liotetut ja valutetut cashewpähkinät sekä hiivahiutaleet ja ripaus suolaa. Aja seos karkeaksi muruseokseksi. Ota muutama lusikallinen pähkinämurua syrjään.
4. Lisää loppuseoksen joukkoon valutetut pinjansiemenet, raastettu valkosipuli ja sitruunamehu. Aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää lopuksi joukkoon hieman kylmää vettä, että seos muuttuu kermamaisen pehmeäksi. Kaavi seos toiseen kulhoon.
5. Valmista pastakastike. Halkaise tomaatit ja poista kannat. Laita tomaatit monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Lisää joukkoon loput pastakastikkeen ainekset. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi.
6. Kuivaa kesäkurpitsat talouspaperilla ja penslaa pinnat oliiviöljyllä. Levitä viipaleille pähkinätäytettä ja kääri rullalle. Tarjoile pastakastikkeen kanssa. Ripottele pinnalle koristeeksi cashewmuruseosta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous