Reseptit

Keväinen uunimunakas ja paahdetut kirsikkatomaatit

Keväisen uunimunakkaan voi tehdä tähteeksi jääneestä tai varta vasten keitetystä parsasta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5-6 tankoa vihreää parsaa
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • tilkka öljyä
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 4 munaa
  • 4 rkl maitoa, kermaa tai vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 2-3 rkl parmesaaniraastetta
  • mustapippuria

Valmistusohje

 

Kuori ja keitä parsat vähässä suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele kylmässä vedessä siivilässä, jotta kypsyminen loppuu. Paloittele parsat.

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Halkaise tomaatit, mausta ripauksella suolaa ja pippuria, valuta päälle vähän öljyä. Paista tomaatteja uunissa noin 15 minuuttia.

Voitele tai peitä pienehkö uunivuoka leivinpaperilla. Sekoita munien rakenne rikki, lisää neste ja suola. Pane vuoka uuniin ja anna massan kypsyä jonkin verran.

Sekoita munakasta kevyesti puuhaarukalla, lisää parsat ja juustoraaste. Anna munakkaan kypsyä edelleen noin 15 minuuttia tai kunnes se on hyytynyt, mutta edelleen kostea.

Lisää pinnalle paahdettuja tomaatteja tai tarjoa tomaatit erikseen.

X