Reseptit

Kookosletut

Kookosletut maistuvat suoraan paistettuina tai myös hieman jäähtyneinä. Kokeile seuraavan kerran lettukesteissä!

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kookosletut

  • 2 munaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 1/2 dl sulatettua tai juoksevaa margariinia
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa tai 1 sitruunan raastettu kuori
  • suolaa

paistamiseen:

  • voita, margariinia tai öljyä

Valmistusohje

Kookosletut tehdään näin:

1. Sekoita munat ja sokeri keskenään. Lisää rasva ja kookosmaito.

2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää ne muiden aineiden joukkoon. Lisää sitruunankuoriraaste, jos käytät sitä. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi.

3. Annostele ohukaispannun syvennyksiin hiukan rasvaa ja lisää pari ruokalusikallista taikinaa. Paista lettuja keskinkertaisella lämmöllä pari minuuttia molemmilta puolilta.

4. Tarjoa kookosletut vaniljakastikkeen tai kermavaahdon ja hillon tai valutettujen säilykehedelmien ja/tai marjojen kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Kookos-mansikkavohvelit

X