Reseptit

Kukkakaalibiryani

Mausteisen kukkakaalibiryanin kruunaa luonnonjogurtti ja paahdetut mantelit.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl tummaa basmatiriisiä
  • 1 rkl öljyä + 1 rkl voita
  • 1 hienonnettu sipuli
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 0.5 tl kanelia
  • 5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl keltaisia rusinoita
  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 dl pakasteherneitä

Lisäksi:

  • paistettuja sipulirenkaita paahdettuja manteleita

Valmistusohje

1. Huuhdo basmatiriisi. Kuumenna öljy ja voi kattilassa, lisää mausteet ja sipulit. Kuumenna hetki sekoitellen. Lisää riisit, vesi ja suola. Hauduta riisiä hiljalleen 20-30 minuuttia. Lisää nestettä tarvittaessa.

2. Jaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Paista kukkakaalia öljyssä pannulla 5-7 minuuttia, lisää kukkakaali ja rusinat melkein kypsän riisin joukkoon. Lisää
lopuksi herneet. Lisää ruoan pinnalle 1-2 paistettua sipulia ja paahdettuja manteleita. Tarjoa jogurtin kanssa.

X