Reseptit

Kukkakaalitempura

Kukkakaalitempura on mainio illanistujaisten pikkusuolainen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kukkakaali
  • 1 muna
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl maizenaa
  • 1 dl kylmää vettä
  • ½ tl suolaa
  • 4 dl rypsiöljyä

Valmistusohje

1. Irrota kukkakaalista pieniä kukintoja. Sekoita taikina.

2. Kuumenna öljy 170-asteiseksi.

3. Kasta muutama kukinto kerrallaan taikinaan ja paista kullanruskeaksi. Tarjoa heti.

Katso myös:
Seesamikukkakaali, Ruoka.fi
Kukkakaaligratiini, Ruoka.fi
Kukkakaalipizza parmankinkulla ja viikunalla, Kotiliesi.fi

X