Reseptit

Makeat lettucannellonit

Lettucannellonit näyttävät taivaallisilta ja maistuvat vielä paremmilta. Maukas täyte syntyy kuohukerman, vadelmahillon ja tuoreiden marjojen yhdistelmästä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

taikina:

  • 0.5 l maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl ohrajauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl rypsiöljyä

täyte:

  • 3 dl kuohukermaa
  • 250 g maitorahkaa
  • 3 rkl tomusokeria
  • 0.5 l tuoreita marjoja
  • 2 dl kirsikkahilloa
  • 100 g tummaa suklaata sulatettuna

Valmistusohje

Makeat lettu­cannellonit ovat sekä aikuisten että lasten lettu­herkku.

1. Vispilöi maidon joukkoon jauhot ja sokeri. Lisää kananmunat ja rypsiöljy hyvin vatkaten. Jätä taikina hetkeksi turpoamaan.

2. Paista räiskäleet ja anna jäähtyä.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita maitorahkan joukkoon tomusokeri ja marjat. Kääntele joukkoon kermavaahto.

3. Levitä räiskäleille ensin kirsikkahilloa ja päälle marjavaahtoa. Kääri räiskäleet rullalle ja nosta tarjoiluvadille.

4. Valuta päälle sulatettua suklaata ja tarjoile.

X