Reseptit

Mansikka- tai minttupalat

Voit paistaa kaksi pohjalevyä ja kuorruttaa toisen mansikanmakuisella ja toisen mintunmakuisella päällysteellä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

30

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Päälle

  • 3 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1.5 dl sulatettua voita tai margariinia
  • 1.5 dl maitoa

Mansikkapalojen kuorrutus

  • 1 pkt (300 g) mansikanmakuista tomusokeria
  • 0.5 dl vettä
  • 0.5 dl sulatettua voita tai margariinia
  • 1 rkl vaniljasokeria

Minttupalojen kuorrutus

  • runsas 1/2 pkt (300 g) valkoista tomusokeria
  • 1/2 dl minttulikööriä
  • 1/2 dl sulatettua voita tai margariinia
  • (vihreää karamelliväriä)

Pinnalle

  • nonparelleja tai strösseleitä

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhot vaahdon joukkoon vuorotellen sulatetun rasvan ja maidon kanssa. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperin päälle uunipannuun. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin 20 minuuttia.

Valitse mansikanmakuinen tai mintunmakuinen kuorrutus ja sekoita kuorrutusaineet keskenään. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjalevyn päälle ja ripottele heti pinnalle nonparelleja tai strösseleitä. Anna kuorrutuksen kovettua ja leikkaa levy terävällä veitsellä pieniksi neliöiksi.

VIHJE:
Voit paistaa kaksi pohjalevyä ja kuorruttaa toisen mansikanmakuisella ja toisen mintunmakuisella päällysteellä.

X