Maukas chili con carne
Tomaattikastikkeeseen tehty chili con carne saa tulisen makunsa chilistä ja syvyyttä hauduttamisesta ja punaviinitilkasta.
Ainekset
Chili con carne
- 800 g naudan marmoroitunutta sisäpaistia
- 2 rkl rypsiöljyä
- 3–4 sipulia
- 1 solo-valkosipuli
- 2 punaista paprikaa
- 8 linnunsilmächiliä tai 2 isoa punaista chilin palkoa
- (maun mukaan chiliketsuppia, chiliöljyä tms.)
- 2 prk tomaattimurskaa
- 2 prk valkoisia papuja tomaattiliemessä
- 4–5 dl vahvaa lihalientä
- 2-3 rkl loraus punaviiniä
- valko- ja mustapippuria myllystä
- 1 laakerinlehti
- oreganoa
- timjamia
- 1/4 tl sokeri
- 1/2 - 1 tl suolaa
Viimeistelyyn
- 1/4 ruukku tuoretta lehtipersiljaa
Valmistusohje
Chili con carne tehdään helposti näin:
1. Leikkaa paisti 1×3 cm:n kokoisiksi paloiksi. Viipaloi sipulit ja paprika reiluiksi paloiksi. Silppua valkosipuli ja chilit.
2. Ruskista liha useassa erässä öljyssä valurautapannulla. Siirrä pataan. Kuullota sipulija paprikasuikaleet pannulla ja kaada lihasuikaleiden päälle. Lisää pataan myös valkosipuli, chili ja ripaus sokeria. Kaada päälle tomaattimurska, loraus viiniä ja kiehuvan kuuma lihaliemi. Rouhi mausteeksi valkopippuria, lisää laakerinlehti ja timjami.
3. Hauduta pataa hiljakseen kannen alla noin 45 minuuttia. Lisää pavut, joista suurin osa liemestä on valutettu pois. Nosta lämpöä ja anna padan kiehua ilman kantta puolisen tuntia tai kunnes liemi on maukasta ja sakeaa.
4. Tarkista maku. Lisää oreganoa, reilusti mustapippuria ja tarvittaessa suolaa. Silppua pinnalle persiljaa. Tarjoa chili con carne vesimeloni– tai mustapapusalsatortillan tai maalaisleivän ja keitetyn riisin kanssa.
Vinkki: Kokeile myös soijarouheesta valmistuvaa chili sin carnea
Katso myös Kotiliesi.fi: Chilin polte viimeistelee kastikkeet ja kakut – ota talteen Kotilieden tulisimmat reseptit!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous