Reseptit

Mehevä uunimunakas

Uunimunakas maistuu arkilounaaksi. Sen mehevä maku syntyy, kun munakas kypsennetään uunissa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 munaa
  • 2 rkl vettä
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria
  • silputtuja aurinkotomaatteja
  • viipaloituja oliiveja
  • 1 dl juustoraastetta
  • mustapippuria

Valmistusohje

Käytä jääkaapin tähteet mehevään ja helppoon uunimunakkaaseen.

1. Sekoita munien rakenne veden kanssa rikki kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kaada seos voideltuun, pienehköön uuninkestävään pannuun tai vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 6 minuuttia.
3. Lisää pinnalle muut ainekset ja kypsennä edelleen, kunnes juusto sulaa ja munakas on kostean kypsä.

X