Melonigazpacho
Alkukeitoksi sopii viilennetty melonigazpacho yrttimaustettujen mozzarellapallojen kera.
Ainekset
Melonigazpacho:
- 1/4 vesimelonia
- 3 kypsää tomaattia
- 1 kurkku
- 1 punasipuli
- 3 rkl limetin mehua
- 1 dl hienonnettuja yrttejä esim. minttua ja persiljaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 5-6 tippaa tabascoa
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
- minimozzarellapalloja
- yrttejä
- loraus oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Kuori meloni ja paloittele. Leikkaa tomaattien päihin ristiviillot. Kasta tomaatit kiehuvaan veteen hetkeksi. Kuori tomaatit ja poista kannat. Paloittele tomaatit ja kurkku. Kuori ja paloittele punasipuli. Nosta kasvikset tehosekoittimen kulhoon.
2. Aja keitto tasaiseksi. Mausta keitto limetinmehulla, hienonnetuilla yrteillä, oliiviöljyllä, tabascolla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
3. Hurauta maut vielä sekaisin. Keitto saa jäädä juoksevaksi. Anna keiton maustua viileässä tarjoiluhetkeen saakka.
4. Mausta mozzarellapallot yrteillä ja oliiviöljyllä. Annostele keitto juomalaseihin ja nostele seuraksi mozzarellapalloja.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous