Reseptit

Mustaherukka-hirssituorepuuro

Liotetuista hirssisuurimoista ja mustaherukoista syntyy soseuttamalla lempeä aamupuuro. Tee puuro valmiiksi jo edellisenä iltana ja herkuttele aamulla.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Mustaherukka-hirssipuuro on kauniin värinen ja kirpeän täyteläisen makuinen.

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mustaherukka-hirssituorepuuro

  • 2 dl hirssisuurimoita
  • 4 rkl cashewpähkinöitä
  • 3 tuoretta, pehmeää taatelia
  • 3 rkl kookoshiutaleita
  • 3 dl vettä
  • 2 dl pakastemustaherukoita
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Mustaherukka-hirssituorepuuro valmistuu helposti näin:

1. Huuhtele hirssisuurimot huolella tiheässä siivilässä ensin muutamaan kertaan kylmällä vedellä, sitten kerran kuumalla ja lopuksi vielä kylmällä. Nosta runsaaseen veteen likoamaan yön yli. Laita cashewpähkinät likoamaan toiseen astiaan.

2. Valuta ja huuhtele suurimot ja pähkinät ja aja ne tehosekoittimella huolellisesti tasaiseksi massaksi.

3. Lisää joukkoon taatelit, kookoshiutaleet, vesi ja sulatetut mustaherukat. Soseuta sileäksi puuroksi. Mausta mustaherukka-hirssituorepuuro ripauksella suolaa.

Vinkki! Katso vielä lisää tuorepuuroreseptejä ja kokeile tattarituorepuuroa, omena-puolukkaraakapuuroa tai puolukka-ruistuorepuuroa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet herkullisen vadelmaisen tuorepuuron

X