Reseptit

Muurinpohjaletut

Muurinpohjalla valmistetuissa lätyissä maistuu oikea kesän taika. Nauti suolaisena tai makeana.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Muurinpohjaletut

  • 1 l maitoa
  • 3 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl ohra- tai spelttijauhoja
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1 dl hienonnettua tilliä

Paistamiseen

  • öljyä tai juoksevaa margariinia

Valmistusohje

Muurinpohjaletut valmistuvat helposti näin:

Vatkaa munat yksitellen maidon joukkoon. Vatkaa jauhot joukkoon niin, että taikinasta tulee aivan tasaista. Mausta taikina suolalla ja sekoita öljy joukkoon. Anna taikinan turvota vähintään tunnin ajan. Voit kaataa taikinan pulloon ja ottaa se siinä mökille mukaan.

Sekoita taikinan joukkoon hienonnettu tilli ennen paistamista.

Kuumenna tilkka öljyä tai juoksevaa margariinia muurinpohjapannussa. Rasvaa ei tarvitse paljon, kun taikinassa on öljyä.

Kaada taikinaa pullosta muurinpohjapannuun, levitä taikina lastalla ohueksi kerrokseksi ja paista ohukaiset molemmilta puolilta kauniin värisiksi.

Tarjoile muurinpohjaletut juhannuslohen kanssa. Makea versio maistuu mansikkahillon ja kermavaahdon kera.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet gluteenittoman perunapannukakun

X