Muurinpohjaletut
Muurinpohjalla valmistetuissa lätyissä maistuu oikea kesän taika. Nauti suolaisena tai makeana.
Ainekset
Muurinpohjaletut
- 1 l maitoa
- 3 munaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 dl ohra- tai spelttijauhoja
- 1 tl mineraalisuolaa
- 1/2 dl rypsiöljyä
- 1 dl hienonnettua tilliä
Paistamiseen
- öljyä tai juoksevaa margariinia
Valmistusohje
Muurinpohjaletut valmistuvat helposti näin:
Vatkaa munat yksitellen maidon joukkoon. Vatkaa jauhot joukkoon niin, että taikinasta tulee aivan tasaista. Mausta taikina suolalla ja sekoita öljy joukkoon. Anna taikinan turvota vähintään tunnin ajan. Voit kaataa taikinan pulloon ja ottaa se siinä mökille mukaan.
Sekoita taikinan joukkoon hienonnettu tilli ennen paistamista.
Kuumenna tilkka öljyä tai juoksevaa margariinia muurinpohjapannussa. Rasvaa ei tarvitse paljon, kun taikinassa on öljyä.
Kaada taikinaa pullosta muurinpohjapannuun, levitä taikina lastalla ohueksi kerrokseksi ja paista ohukaiset molemmilta puolilta kauniin värisiksi.
Tarjoile muurinpohjaletut juhannuslohen kanssa. Makea versio maistuu mansikkahillon ja kermavaahdon kera.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet gluteenittoman perunapannukakun
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous