Reseptit

Naudanliha-kasviswok

Herkullisessa naudanliha-kasviswokissa on aasialaisia makuja.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g vähärasvaista (luomu)naudanlihaa suikaleina
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 punasipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 paprika
  • 1 parsakaali
  • 0,5 purjosipulia
  • 1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl soijakastiketta
  • kourallinen cashewpähkinöitä
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja murskaa tai hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja suikaloi punasipuli sekä porkkanat. Huuhdo ja halkaise paprika. Poista siitä kanta sekä siemenet ja suikaloi paprikanpuolikkaat. Huuhdo parsakaali ja leikkaa se pieniksi kukinnoiksi. Halkaise, huuhdo ja suikaloi purosipuli.

Kuumenna öljy wokissa tai paistokasarissa. Lisää lihasuikaleet ja ruskista ne joka puolelta kauniin värisiksi. Lisää inkivääri sekä valkosipuli ja jatka paistamista hetki. Lisää kaikki kasvikset ja paista niitä koko ajan sekoittaen pari minuuttia, kunnes ne ovat rapean kypsiä. Lorauta soijakastike joukkoon ja kiehauta aineet. Ripottele joukkoon cashewpähkinät ja koristele ruoka tuoreilla yrteillä. Tarjoa täysjyväriisin tai -nuudelien kanssa.

Gluteeniton vaihtoehto:

Käytä ruokaan gluteenitonta soijakastiketta ja tarjoa lisäkkeenä riisiä tai gluteenitonta pastaa.

X