Reseptit

Omena-kanelileipä

Omena-kanelileipä sopii aamupalalle ja brunssipöytään. Tarjoa se hieman lämpimänä fariinisokerilla maustetun voin kera. Tämä on ihana aamiaisleipä!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2,5 dl maitoa
  • 0,5 pss kuivahiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 5,5–6 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl voisulaa

Täyte

  • 1,5 dl omenasosetta
  • 1 tl kanelia
  • 1 dl vaaleita rusinoita
  • 1 dl rouhittuja hasselpähkinöitä

Valmistusohje

1 vuokaleipä

1. Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (42 asteiseksi). Liuota joukkoon hiiva, sokeri ja suola. Lisää kardemumma sekä puolet vehnäjauhoista hyvin puuhaarukalla sekoittaen. Lisää sitten jauhoja käsin vaivaten kunnes taikina on kimmoisaa. Lisää loppuvaiheessa voisula ja vaivaa taikina tasaiseksi. Kohota liinan alla noin 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja kauli se suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

3. Levitä pinnalle omenasose, kaneli, rusinat ja hasselpähkinät. Kääri taikinalevy rullalle lyhyeltä sivulta alkaen ja nosta se suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan. Kohota noin 20 minuuttia.

4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa viipaleiksi. Tämä on ihana aamiaisleipä!

Lisää ihania omenaleivonnaisia!

987374-omena_galette,590.jpg

Omenagalettet

Omenacharlotte

Omenacharlotte

938458-omenastruudeli.jpg

Omenastruudeli

Kotiliesi.fi: Mustikka-omenastruudeli

X