Reseptit

Paahdetut maissintähkät

Mehevien maissintähkien salaisuutena on, että ne sivellään voilla ja päälle lisätään vielä sitruunamehua ja hiutalesuolaa. Grilliherkkujen aatelia!

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Tosi helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 tuoretta maissintähkää

sivelyyn:

  • 3 rkl juoksevaa margariinia tai voita
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl hiutalesuolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Paahdetut maissintähkät valmistuvat uunissa tai grillissä.

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Sekoita sitruunamehu ja mausteet rasvaan. Puolita maissit halutessasi ja pane uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 20–25 minuuttia välillä käännelleen ja rasvaliemellä sivellen. Jos grillaat maissit, poista helposti kärähtävät suojalehdet ja käytä miedohkoa tehoa. Grillausaika on 20–30 minuuttia.

X