Reseptit

Paistettua lohta ja perunalehtikaalisalaattia

Helli sydäntäsi ja makuhermojasi paistetulla lohella ja perunalehtikaalisalaatilla.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g pieniä keitettyjä perunoita
  • 400 g lehtikaalia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • kourallinen basilikanlehtiä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 600 g lohifileetä annospaloina

kastike:

  • 2 limetin mehu
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • sokeria
  • mustapippuria

Valmistusohje

Kevyesti paistettu lohi ja lehtikaalisalaatti on sydänystävällistä ruokaa. Sydän tykkää ruoasta, joka sisältää runsaasti kasviksia ja laadukkaita rasvoja. Suolan määrä on myös hyvä pitää kurissa.

1. Valmista ensin kastike. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja anna tekeytyä hetki. Tarkista maku.
2. Puolita keitetyt perunat. Huuhtele lehtikaali ja poista paksut lehtiruodit. Suikaloi kaalinlehdet. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista perunat
kauniin kullanruskeiksi ja lisää kaalisuikaleet. Paista niin, että kaali pehmenee. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
3. Kuumenna toinen paistinpannu ja paahda lohipaloja ensin nahkapuoli alaspäin 2–3 minuuttia. Käännä ja paista pintaan kaunis väri. Mausta kevyesti suolalla
ja mustapippurilla.
4. Tarjoile lohipalat lämpimän peruna-lehtikaalisalaatin ja limettikastikkeen kera.

X