Reseptit

Paistetut timjamiomenat

Metästys- ja linnustusaikaan omenoista syntyy mainio lisuke esimerkiksi juuri paistetulle sorsalle. Timjami maustaa makean hapokkaat omenat uudelle tasolle.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4-5 omenaa
  • 1 pieni sipuli
  • 2 rkl voita
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria
  • 3 rkl (noin) tuoretta timjamia hienonnettuna

Valmistusohje

 

Lohko omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa sipuli renkaiksi. Kuumenna voi paistinpannulla ja lisää omenat. Paista keskikovalla lämmöllä niin, että lohkot saavat hieman väriä. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria sekä reippaalla tujauksella tuoretta hienonnettua timjamia. Tarjoile lämpiminä.

X