Parsa-juustopiirakka
Parsa-juustopiirakka sopii erinomaisesti kesäiseen noutopöytään.
Ainekset
- 4 dl hiivaleipävehnäjauhoja
- 3/4 dl ruisjauhoja
- 1 kananmuna
- 5 rkl oliiviöljyä
- 4 rkl vettä
täyte:
- 250 g vihreää parsaa
- 1 prk (200 g) kermaviiliä
- 1 prk (200 g) cottage cheese -raejuustoa
- 2 dl parmesaaniraastetta
- 2 rkl hienonnettua kirveliä
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Sekoita kulhossa jauhoista, kananmunasta, öljystä ja vedestä nopeasti tasainen taikina. Kauli taikinapallo kahden kelmun sisällä ohueksi levyksi. Levitä taikinalevy leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan tai pienelle uunipellille.
2. Leikkaa parsoista puumainen tyviosa pois ja esikeitä parsoja pari minuuttia suolavedessä. Valuta ja jäähdytä nopeasti jääkylmässä vedessä. Halkaise parsat pituussuunnassa kahtia.
3. Sekoita kermaviili, raejuusto ja parmesaaniraaste keskenään. Mausta hienonnetulla kirvelillä, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Levitä juustoseos taikinalevylle. Aseta halkaistut parsat lomittain pinnalle.
4. Paista piirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous