Reseptit

Parsa-juustopiirakka

Parsa-juustopiirakka sopii erinomaisesti kesäiseen noutopöytään.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 dl hiivaleipävehnäjauhoja
  • 3/4 dl ruisjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 4 rkl vettä

täyte:

  • 250 g vihreää parsaa
  • 1 prk (200 g) kermaviiliä
  • 1 prk (200 g) cottage cheese -raejuustoa
  • 2 dl parmesaaniraastetta
  • 2 rkl hienonnettua kirveliä
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa jauhoista, kananmunasta, öljystä ja vedestä nopeasti tasainen taikina. Kauli taikinapallo kahden kelmun sisällä ohueksi levyksi. Levitä taikinalevy leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan tai pienelle uunipellille.

2. Leikkaa parsoista puumainen tyviosa pois ja esikeitä parsoja pari minuuttia suolavedessä. Valuta ja jäähdytä nopeasti jääkylmässä vedessä. Halkaise parsat pituussuunnassa kahtia.

3. Sekoita kermaviili, raejuusto ja parmesaaniraaste keskenään. Mausta hienonnetulla kirvelillä, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Levitä juustoseos taikinalevylle. Aseta halkaistut parsat lomittain pinnalle.

4. Paista piirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

X