Reseptit

Peruna-vuohenjuustosalaatti

Tarjoile kesäpäivän raikkaaksi lounaaksi peruna-vuohenjuustosalaattia. Itsetehty salaatinkastike kruuna aterian.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1-1 1/2 kg uusia perunoita
  • vettä
  • suolaa
  • 10 tomaattia
  • oliiviöljyä
  • rouhittua mustapippuria
  • 300 g vuohenjuustoa
  • hunajaa
  • 1 nippu retiisejä
  • muutama kourallinen salaatinlehtiä ja yrttejä, kuten rucolaa, viinisuolaheinää, vuonankaalia, herneenversoja ja basilikaa
  • 1-2 dl siemeniä tai pähkinöitä

kastike:

  • 1/2 dl hunajaomenaviinietikkaa
  • 1 1/2 dl öljyä
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Peruna-vuohenjuustosalaatti on loistava pihajuhlien tarjottava tai kesäpäivän lounas. Peruna-vuohenjuustosalaatissa on perunoita, paahdettua vuohenjuustoa ja tomaatteja, yrttejä sekä siemeniä tai pähkinöitä.

Pese ja raaputa perunat puhtaiksi. Huuhdo perunat hy­vin ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat napakan kypsiä. Halkaise tai viipaloi perunat.

Huuhdo ja halkaise tomaatit. Voitele tomaatit öljyllä ja mausta ne mustapippurilla. Grillaa tai paahda tomaatinpuolikkaat uunissa 200 asteen lämmössä kauniin värisiksi. Huuhdo retiisit. Voit jättää ne kokonaisiksi tai halkaista ne. Grillaa, paahda tai kiehauta retiisejä hetki.

Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi ja valuta viipaleille hunajaa. Grillaa viipaleita grillissä tai uunissa vastusten lähellä hetki.

Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet ja yrtit.

Levitä salaatinlehdet ja yrtit tarjoiluvadille. Levitä perunat, paahdetut vuohenjuustoviipaleet, retiisit ja to­maatit päälle. Ripottele pinnalle siemeniä tai pähkinöitä.

Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään. Valuta kas­tike perunsa-vuohenjuustosalaatin joukkoon tai tarjoa se erikseen pullosta tai kannusta.

X