Reseptit

Perunamuusi Välimeren tapaan

Välimerellisessä keittiössä perunamuusin lisätään parmesaania, kapriksia ja laadukasta oliiviöljyä. Kokeile ja nauti!

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Välimeren perunamuusi sopii liha-ja makkararuokien sekä paistetun lohen lisukkeeksi.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Perunamuusi Välimeren tapaan

  • 8 jauhoista perunaa
  • 1 lohkottu sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl hyvää oliiviöljyä
  • 1/2 dl vastaraastettua parmesaania
  • 2 rkl kapriksia
  • 1/2 tl hiutalesuolaa

Valmistusohje

1. Kuori, paloittele ja keitä perunat sipulin ja valkosipulinkynsien kanssa. Survo kasvikset kuumina.

2. Lisää survokseen öljy, parmesaani ja suola. Ohenna tarvittaessa tilkalla keitinlientä.

3. Ripottele valmiin soseen päälle kapriksia. Muusi sopii esimeriksi liha– ja makkarapadan sekä paistetun lohen lisukkeeksi.

Lue myös Kotiliesi.fi: Mitä tehdä perunamuusista? Jäikö muusia yli? Ei hätää! Upota ylimääräinen perunamuusi näihin herkkuruokiin ja -leivonnaisiin

X