Reseptit

Pinaattiletut ja puolukkasurvosta

Pinaattiletut ovat parhaita, kun taikinan sekoittaa itse, ja paistaa letut voissa valurautaisessa lettupannussa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Puolukkasurvos on pinaattilettujen luottokumppani.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl täysmaitoa
  • 2–3 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 pss/ 150 g pakastepinaattia sulatettuna
  • voita paistamiseen

Lisäksi

  • 200 g kotimaisia pakastepuolukoita
  • 2 rkl sokeria

Valmistusohje

1. Vispilöi maidon joukkoon kananmunat, suola, mustapippuri, vehnäjauhot ja pinaatti. Jätä taikina turpoamaan hetkeksi.

2. Paista taikinasta pieniä lettuja tai isoja räiskäleitä voissa paistinpannulla.

3. Murskaa sulaneita puolukoita puukauhalla tai perunasurvimella, ja sekoita joukkoon sokeri.

4. Tarjoile rapeiden ja kuumien pinaattilettujen kanssa.

Katso myös:
Sieni-pinaattifrittata, Ruoka.fi
Pinaatti-fetavuoka, Ruoka.fi
Pinaattipapardelle vuohenjuustolla ja pähkinöillä, Kotiliesi.fi

X