Reseptit

Puolukoilla säväytetty omenapiirakka

Hapokkaat syysomenat omenat hukutetaan herkulliseen piirakkaan. Syksyisen pirteän säväyksen piirakalle antavat vastapoimitut puolukat.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 kananmuna
  • 0.5 dl omenamehua

täyte:

  • 4-5 omenaa
  • 1 dl puolukoita
  • ripaus kanelia ja sokeria

Valmistusohje

Näin valmistat omena-puolukkapiirakan

  1. Vaahdota margariini ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat ainekset ja lisää omenamehun kanssa rasvaseokseen. Sekoita tasaiseksi pehmeäksi taikinaksi.
  2. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle. Pese omenat ja viipaloi kuorineen. Levitä omenaviipaleita taikinan pinnalle ja ripottele päälle puolukat. Sirota pinnalle hieman kanelia ja sokeria.
  3. Paista omena-puolukkapiirakkaa 200-asteisessa uunin keskitasossa 25–30 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
X