Ranskalainen lihapata, Pot-au-feu

Ranskalainen lihapata, Pot-au-feu 

yli 60 min
Keskitaso

Ainekset

1.5 kg naudan lapaa
4 valkosipulinkynttä
10 kokonaista valkopippuria
2 laakerinlehteä
4 neilikkaa
2 tl suolaa
vettä
2 purjoa
½ selleriä
4 porkkanaa
8 salottisipulia
(1 tlk kokonaisia tomaatteja)
timjaminoksia
rosmariininoksa

Valmistusohje

Pot-au-feu on ranskalaisen perheen sunnuntairuoka. Naudanlihan lisäksi monet emännät lisäävät pataan myös kanaa. Muista pyytää kauppiaalta mukaan vähän maukasta ydinluuta.

1. Paloittele liha reiluiksi paloiksi. Kuumenna 2 l vettä isossa kattilassa tai padassa, lisää lihapalat, laakerinlehdet, kuorimattomat valkosipulinkynnet, neilikat, suola ja pippurit. Kuori reikäkauhalla pois pinnalle nouseva vaahto. Hauduta lihaa miedolla lämmöllä 2,5 tuntia.

2. Lisää pataan yrtinoksat, reiluiksi paloiksi leikatut purjot, selleri, porkkanat ja kokonaiset salottisipulit (sekä tomaatit). Jatka hauduttamista vielä noin tunnin ajan.

3. Tarjoa padan kanssa Dijonin sinappia, cornichoneja eli pikkukurkkuja ja maalaisleipää.

 

 

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:

Avainsanat