Rapuja etelävaltioiden tapaan eli cajun-tyyliin
Rapuja etelävaltioiden tapaan eli cajun-tyyliin valmistetut ravut voi syödä lautaselta. Toinen vaihtoehto on kääräistä muutama rapu, perunaa ja maissia sanomalehteen, niin että jokainen ruokailija saa oman käärönsä.
Ainekset
- 2 kg pakasterapuja
- 1 kg uusia perunoita
- 3-4 maissintähkää
- 4-6 uutta sipulia
Mausteliemi:
- 5-6 l vettä
- 1 kokonainen valkosipuli
- 3 laakerinlehteä
- 1 rkl merisuolaa
- 1 rkl sokeria
- 2 tl cajunmaustetta
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl cayennenpippuria
- 0.5 tl valkopippuria
- 0.5 tl mustapippuria
- 1 rkl Provencen yrttiseosta
Valmistusohje
1. Harjaa perunat huolellisesti puhtaaksi. Paloittele maissintähkät 2-3 osaan. Lohko sitruuna.
2. Kiehauta vesi ja mausteet, sitruunalohkot ja valkosipulinkynnet isossa kattilassa. Lisää perunat ja keitä 10 minuuttia. Lisää maissit ja sipulit. Keitä 15-20 minuuttia tai kunnes perunat ja maissit ovat kypsiä.
3. Lisää ravut. Heti kun ravut ovat lämpimiä, ruoka on valmis. Kaada vesi pois ja tarjoile kuumana.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous