Reseptit

Ruusukaali-uunimunakas

Pienet terveyspommit eli ruusukaalit mehevöittävät uunimunakkaan. Tämä munakas sopii vaikka helpoksi ja ravitsevaksi lounaaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4–5 kananmunaa
  • 0,5 dl vettä
  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia
  • ripaus suolaa
  • 200 g ruusukaalia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200-asteeseen.

2. Puhdista ruusukaalit ja puolita ne. Viipaloi valkosipulinkynnet.

3. Kuumenna oliiviöljy uunin kestävällä pannulla ja paista ruusukaalit napakan pehmeiksi. Lisää valkosipulit.

4. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää vesi, ruohosipuli ja suola.

5. Kaada seos ruusukaalien päälle ja nosta pannu uuniin.

6. Paista noin 20 minuuttia tai kunnes kananmunaseos on hyytynyt myös keskeltä.

Lisää maistuvia munakkaita:

910322-ruokaisa_munakas.jpg

Ruokaisa munakas

Uunimunakasta_ja_kukkakaalia

Kevyt uunimunakas paahdetun kukkakaalin kera

827680-munakasrulla_taytetty-pinaatilla.jpg

Pinaatilla maustettu munakasrulla

 Kotiliesi.fi: Italialainen munakas
X